Program EPK predstavljen Gradskoj upravi i kulturnom sektoru Bihaća

Program EPK predstavljen Gradskoj upravi i kulturnom sektoru Bihaća

19.09.2016 - 12:03

Nakon radnih posjeta gradskim upravama Bijeljine, Zenice, Mostara, Trebinja, Tuzle i Banja Luke, predstavnici Udruženja „Akcija“ Nebojša Jovanović i Jasna Kovo održali su radni sastanak u Gradskoj upravi Bihaća u okviru informativne kampanje „Evropska prijestonica kulture – šansa za strateški razvoj kulture u BiH“.

Poseban naglasak radnog sastanka bio je na izradi kulturne strategije Grada Bihaća, kao jednom od neophodnih uslova za realizaciju kulturnih projekata u Gradu kroz strateško planiranje razvoja kulture kako u lokalnim tako i u međunarodnim okvirima.

Radnom sastanku, održanom 16. 9. 2016. godine, prisustvovali su predstavnici Gradske uprave i Gradskog vijeća Bihaća: zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirsad Selmanović, sekretarka Gradskog vijeća Zlata Ibrahimpašić te šefica Odsjeka za opću upravu, privredne i društvene djelatnosti Elmina Emrulović, kao i predstavnici Kulturnog centra Bihać: stručni saradnik za kulturu Damir Midžić i stručna saradnica za marketing i odnose s javnošću Jasmina Dupanović.

Radni sastanak, Gradska uprava Bihaća, 16. 9. 2016. 

Predstavnici Kulturnog centra Bihaća su opisali mehanizme dosadašnje podrške Grada u realizaciji kulturnih aktivnosti Centra, naglasivši kako bi donošenje kulturne strategije unaprijedilo rad cjelokupnog kulturnog sektora u Bihaću.  

Prepoznavajući važnost izrade strateškog dokumenta za kulturu, predstavnici Gradske uprave i Vijeća načelno su obećali što skorije pokretanje tog procesa. To bi, također, podrazumijevalo i aktivno uključivanje struke u kreiranju kulturnih projekata Grada.