Održan trening iz Osnova strateškog planiranja u kulturi

Održan trening iz Osnova strateškog planiranja u kulturi

03.04.2017 - 11:35

U svjetlu nastupajućeg poziva za Evropsku prijestonicu kulture 2024 i nakon intenzivnih zagovaranja za donošenje kulturnih strategija u bh. gradskim upravama, kao i ministarstvima kulture, Udruženje „Akcija“ Sarajevo je organiziralo trening iz "Osnova strateškog planiranja u kulturi"

Trening, održan od 30. marta do 2. aprila 2017. na Jahorini, osmišljen je iz nekoliko modula koji su podrazumijevali upoznavanje s osnovama kulturnih politika, strateškog planiranja, koracima pri izradi kulturnih strategija te planiranje narativa gradova za Evropsku prijestonicu kulture. 

Predrag Cvetičanin, predavač na treningu 

Učešće su uzeli predstavnici gradskih uprava Mostara, Zenice, Banja Luke, Bihaća, Sarajeva, Tuzle, kao i predstavnici/e Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Pored stručnih saradnika Odjela za kulturu, treningu su prisustvovali i istaknuti umjetnici/e i kulturni radnici/e iz pomenutih lokalnih sredina. 

Učesnici/e treninga

Trening su osmislili i održali istaknuti kulturni stručnjaci i predavači na UNESCO-ovoj Katedri za kulturnu politiku i menadžment u Beogradu Predrag Cvetičanin i Goran Tomka

Predrag Cvetičanin i Goran Tomka, predavači na treningu

Dodjelom certifikata učesnicima/ama, završen je četverodnevni trening. 

Program treninga je dostupan OVDJE