Osoblje

Aida Kalender
Direktorica

Aida Kalender, osnivačica Udruženja "Akcija".

Među ostalim kolegama u Akciji, bila je inicijatorica muzičkog festivala Futura. Dugogodišnja saradnica Mediacentra Sarajevo, bila je glavna i odgovorna urednica zadužena za uredničku politiku i razvoj MC Online web portala (www.media.ba) u periodu od 2008.- 2015. godine.

2005. godine magistrirala je Arts and Media Management in European context na Utrech School of Arts, a 2008. magistrirala je European Cultural Policy na University of Warwick u Velikoj Britaniji.

Nebojša Jovanović
Projektni koordinator

Nebojša Jovanović, angažovan kao projektni koordinator u Udruženju "Akcija".

Studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Magistrirao i doktorirao na Odsjeku za rodne studije na Central European University u Budimpešti.

Bavio se novinarskim radom, a glavni predmet teorijskog interesa je historija jugoslavenskog filma.

Njegovi tekstovi su objavljeni u časopisima poput Arkzin, Život umjetnosti, Hrvatski filmski ljetopis, KINO!, i Studies in Eastern European Cinema, te u više zbornika o filmu i savremenoj umjetnosti.

 

Amina Bulić
Projektna koordinatorica

Amina Bulić, projektna koordinatorica Udruženja "Akcija", magistrirala je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu s temom "Osnovni elementi italijanskog neorealizma u filmovima Vittorija de Sice". Dupla je dobitnica priznanja "Zlatna značka" Univerziteta u Sarajevu. Piše književnu i filmsku kritiku kao i naučne radove iz domena ovih dviju umjetnosti.

Albina Nikšić
Finansijsko-administrativni asistent

Albina Nikšić, finansijsko-administrativni asistent Udruženja "Akcija", diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer Makrofinansijski menadžment.

Udruženju se pridružila kao volonter tokom akcije "Ja sam muzej", nakon čega je postala i uposlenica Udruženja.

Larisa Avdić
Menadžerica finansija

Larisa Avdić diplomirana je ekonomistica. Radi na poziciji finansijske menadžerice u Udruženju "Akcija" od 2017. godine. 

Višegodišnje profesionalno iskustvo u oblasti finansija stekla je radeći u NVO sektoru na projektima finansiranim od strane organizacija kao što su USAID, EC, CoE, NED, CCI, UNDEF.