Osoblje

Aida Kalender
Programska direktorica

Aida Kalender, programska direktorica Udruženja Akcija.

Bila je jedan od osnivača muzičkog festivala Futura. Dugogodišnja saradnica Mediacentra Sarajevo, odgovorna je za uredničku politiku i razvoj MC Online web portala (www.media.ba).

2005. godine magistrirala je Arts and Media Management in European context na Utrech School of Arts, a 2008. magistrirala je European Cultural Policy na University of Warwick u Velikoj Britaniji.

Nebojša Jovanović
Projektni koordinator

Nebojša Jovanović, angažovan kao projektni koordinator u Udruženju Akcija.

Studirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Magistrirao i doktorirao na Odsjeku za rodne studije na Central European University u Budimpešti.

Bavio se novinarskim radom, a glavni predmet teorijskog interesa je historija jugoslavenskog filma.

Njegovi tekstovi su objavljeni u časopisima poput Arkzin, Život umjetnosti, Hrvatski filmski ljetopis, KINO!, i Studies in Eastern European Cinema, te u više zbornika o filmu i savremenoj umjetnsti.

 

Jasna Kovo
Istraživačica

Jasna Kovo, angažovana kao istraživačica na projektima Udruženja Akcija.

Objavljivala kritičke radove i analize iz oblasti književne kritike i teorije, teorije feminizma i roda, i medija u domaćim i regionalnim časopisima i zbornicima radovima.

Magistrirala na Odsjeku za  Književnosti naroda BiH i bosanski / hrvatski / srpski  jezik pri Filozofskom fakultetu u Sarajevu.  

Azra Rizvo
Finansijsko-administrativna asistentica

Azra Rizvo, angažovana kao finansijsko-administrativna asistentica u Udruženju Akcija. 

Studentica Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Sarajevo.